Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Χρόνιος πόνος - Αρθρίτιδα - Ισχυαλγία - Δισκοπάθεια


Οι πόνοι των αρθρώσεων είναι μια από τις πιο κοινές αλλά και πιο επίπονες παθήσεις που αφορούν σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού,ανεξαρτήτως ηλικίας. Συνήθως, όμως παθήσεις των αρθρώσεων συναντώνται σε ηλικιωμένα άτομα, λόγω φυσιολογικής φθοράς των ιστών ή σε άτομα με αυξημένο σωματικό βάρος λόγω καταπόνησης των οστών και των αρθρώσεων.
Η ισχιαλγία προκαλείται από την πίεση του ισχιακού νεύρου, συνήθως από έναν τεταμένο μυ ή λόγω δισκοπάθειας, ενώ η δισκοπάθεια μπορεί να οφείλεται σε κάποια κήλη δίσκου μετα από απότομη και έντονη δραστηριότητα, όμως συνήθως οφείλεται σε φυσιολογική φθορά των δίσκων.
Τα συμπτώματα της ισχιαλγίας είναι πόνος στο γλουτό και στο μηρό,που μερικές φορές φθάνει μέχρι χαμηλά στο πόδι,ενώ η δισκοπάθεια χαρακτηρίζεται από πόνους χαμηλά στην πλάτη, μερικές φορές με κρίσεις ισχυαλγίας, μούδιασμα και φαγούρα.
Η αρθρίτιδα, που αναφέρεται γενικά ως φλεγμονή των οστών, διακρίνεται σε πολλούς τύπους όπως οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, κτλ. και προκαλείται από υπερπαραγωγή οξέων που αποτείθενται στις αρθρώσεις με μορφή κρυστάλλων.
Τελος, η κακή όρθια ή καθιστική στάση,η υπερκόπωση καθώς και η απρόσεκτη ανύψωση βάρους, θεωρούνται ως οι αιτίες της εμφάνισης του λεγόμενου «λουμπάγκου», του οποίου τα συμπτώματα είναι τα εξής:
  • Πόνος χαμηλά στην πλάτη μετά από έντονη δραστηριότητα ή σήκωμα βάρους
  • Πόνος στο κάτω ή μεσαίο τμήμα της πλάτης μετά από μακροχρόνια ορθοστασία ή καθιστική δραστηριότητα

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Ο γιατρός σας πιθανόν να εξετάσει την πιθανότητα λοίμωξης στο ουροποιητικό σας σύστημα και αν χρειαστεί θα σας συστήσει κάποια ειδική κλινική εξέταση(με ακτίνες Χ ή κάποιο άλλο ειδικό όργανο).
Στις περισσότερες περιπτώσεις πόνου στην πλάτη ο γιατρός θα συστήσει αντιφλεγμονώδη παυσίπονα, ζέστη και πιθανόν μασάζ, προσεκτικές ασκήσεις τεντώματος και φυσιοθεραπεία. Η ξεκούραση, πλεον, δεν συστήνεται για τις περισσότερες περιπτώσεις πόνου στην πλάτη, αλλά η κήλη δίσκου (δισκοπάθεια) απαιτεί πολλές βδομάδες ξεκούρασης.
Απευθυνθείτε στο γιατρό σας αν:
  • Ο πόνος είναι στη μέση της πλάτης και συνοδεύεται από ναυτία και υψηλό πυρετό
  • Ο πόνος είναι έντονος σε ένα μικρό σημείο πάνω στην σπονδυλική στήλη
  • Πονάτε στο λαιμό ή ανάμεσα στα πτερύγια των ώμων
  • Αν αισθάνεστε μούδιασμα ή έλλειψη ελέγχου στα χέρια ή τα πόδια σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Από όποια μορφή αλλοίωσης των αρθρώσεων ή των σπονδύλων σας κι αν πάσχετε, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στη βελτίωση των συμπτωμάτων και κυρίως του πόνου, ο έλεγχος του σωματικού σας βάρους. Σιγουρευτείτε ότι το βάρος σας βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα και αν χρειαστεί, ελαττώστε το.
Σε περίπτωση που πάσχετε από αρθρίτιδα (κυρίως ρευματοειδή σε πρώιμα στάδια) προσθέστε στην καθημερινή σας διατροφή το μίγμα από τα παρακάτω ωμά, φρέσκα λαχανικά: ΚΑΡΟΤΟ, ΣΕΛΙΝΟ, ΠΑΝΤΖΑΡΙ, ΑΓΓΟΥΡΙ (ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥ)
Φτιάξτε μισό λίτρο από ίσες ποσότητες των παραπάνω λαχανικών και πιείτε τον ανάμικτο αυτόν χυμό, το πρωί προτού λάβετε το πρωινό, ενώ ταυτόχρονα φάτε μια μικρή φέτα ανανά (περίπου 100 γραμμάρια).

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
Μια σειρά φυσικών και συμπληρωματικών θεραπειών μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα επώδυνα συμπτώματα του πόνου σε όλες τις παραπάνω παθήσεις:
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ είναι μια μέθοδος που δεν κρύβει καμία απολύτως παρενέργεια ή κίνδυνο, γι’αυτό και έχει μεγάλη απήχηση στην Ευρώπη, κυρίως τα τελευταία χρόνια. Οι επιτυχίες της ομοιοπαθητικής σε μια τεράστια γκάμα παθήσεων, την έχουν καταστήσει μια από τις σημαντικότερες εναλλακτικές μεθόδους στον χώρο της υγείας, αν και στην Ελλάδα είναι ακόμη υπο ανάπτυξη, λογω της ελλιπούς ενημέρωσης του κοινού. Συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ομοιοπαθητικό γιατρό ο οποίος αφού κάνει μια εκτεταμένη λήψη του ιστορικού σας,θα προτείνει το κατάλληλο σκεύασμα για σας, το οποίο στη συνέχεια θα παρασκευάσει το φαρμακείο μας.
ΒΟΤΑΝΑ μην ξεχνούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των φαρμακευτικών σκευασμάτων βασίζεται στις ευεργετικές επιδράσεις των φυτών. Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη της φύσης, χωρίς να καταπονείτε τον οργανισμό σας, δηλαδη χρησιμοποιείστε βότανα. Για την περίπτωση των παθήσεων οστών και αρθρώσεων, εξαιρετικά βοηθητικά μπορεί να αποβούν τα:
ΣΥΜΦΥΤΟ (Symphytum officinalis), σε μορφή βάμματος ανακουφίζει πόνους από ρευματισμούς και αρθρίτιδα, λογω της ένωσης του πυριτίου που περιέχει, ακόμα και σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι είχαν καταφύγει σε πολλές άλλες μεθόδους χωρίς επιτυχία. Ενδείκνυται επίσης και σε περιπτώσεις εγκαυμάτων και επούλωσης πληγών.
ΛΕΥΚΗ ΙΤΙΑ (White willow), που ελαττώνει το αίσθημα του πόνου
ΛΟΒΕΛΙΑ (Lobelia inflata), σε περιπτώσεις φλεγμονών των αρθρώσεων
ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΙΤΙΑΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ (Rosmarinus officinalis), είτε ως βάμμα είτε με τη μορφή τσαγιού, μίγμα που ενδείκνυται σε περιπτώσεις ισχιαλγίας.
ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ, που αποτελεί ένα μίγμα φαρμακευτικών φυτών σε μορφή βάμματος, έχει εξαιρετική αντιφλεγμονώδη δράση και ενδείκνυται ιδιαιτέρως στην περίπτωση της αρθρίτιδας. Το σκεύασμα αυτό παρασκευάζεται και διατείθεται μόνο από το φαρμακείο μας.
ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ αποτελεί εξελιγμένο κλάδο της φυτοθεραπείας (μέρος της οποίας είναι και η χορήγηση βοτάνων και φυτών είτε ως αποξηραμένο φυτό{δηλαδή με μορφή τσαγιού} είτε ως βάμμα), με τη διαφορά ότι στη γεμμοθεραπεία τα χρησιμοποιούμενα μέρη του φυτού είναι τα εμβρυικά του κύτταρα, για παράδειγμα τα φρέσκια μπουμπούκια. Τα γεμμοθεραπευτικά σκευάσματα χορηγούνται με τη μορφή πόσιμου διαλύματος.
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ δηλαδη χορήγηση αιθερίων ελαίων, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Οι εξαιρετικές ιδιότητες των αιθερίων ελαίων θα σας ανακουφίσουν από τον πόνο. Συγκεκριμένα:
  • ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ
  • ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙΟΥ
Ο συνδιασμός των ουσιών αυτών μπορεί να αποβεί ευεργετικός αν προσθέσετε στο μπάνιο σας λίγες σταγόνες ή αν αναμίξετε τις σταγόνες αυτές με δυόμισι κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο και κάνετε μασάζ στην πονεμένη περιοχή.
ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ πανάρχαιη μέθοδος ανατολικής προέλευσης (η μέθοδος είναι γνωστή εδώ και 4000 χρόνια), με άριστα θεραπευτικά αποτελέσματα,μόνη ή σε συνδιασμό με φαρμακευτική αγωγή. Και αυτή η μέθοδος στερείται παρενεργειών, είναι εντελώς ακίνδυνη ενώ αφορά σε μια μεγάλη γκάμα παθήσεων στα πεδία της Παθολογίας, Γυναικολογίας, Ψυχολογίας, Ψυχιατρικής, Δερματολογίας, κτλ.
ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό που μπορεί να σας βοηθήσει χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αυτή που συνίσταται στην πίεση κατάλληλων σημείων στα άκρα, γεγονός που ενεργοποιεί κάποια αντανακλαστικά στο σώμα μας. Το αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει!
Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση και συμβουλή.

ΖΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ-ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου