Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Το Θεραπευτικό Άγγιγμα

Το άγγιγμα από μόνο του είναι θεραπευτικό. Ναι, με τη στενή σημασία του όρου. Άλλωστε, θεραπεία τι σημαίνει; Η θεραπεία προκύπτει από το θερμός και το άπτω, συνεπώς δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ζεστό άγγιγμα.

Αγγίζω σημαίνει έρχομαι κοντά. Σημαίνει γνωρίζω κάτι νέο, από μια άλλη διάσταση στην οποία ο φόβος ξεμακραίνει. Αγγίζω σημαίνει, σταματώ να βάζω όρια σε αυτό που γινόμαστε μαζί. Αγγίζω σημαίνει παρατάω τις ανησυχίες και γυμνός από κάθε αμφιβολία αφήνομαι. Όχι μόνο αφήνομαι σε σένα, αλλά αφήνομαι να τρέξει η Θεραπεία για να Θεραπεύσει ότι Πρόβλημα υπάρχει .

 Σε αγγίζω και όσο πιο δυνατό και θερμό είναι το άγγιγμά μου, τόσο δυνατότερο είναι αυτό που νιώθω για σένα . Έτσι θέλω να καταλάβεις αν θα μπορέσει το άγγιγμα να σε Θεραπεύσει .

Σε αγγίζω και μαγικά το σώμα μου συνηγορεί στην ευεργετική διάσταση αυτής της στιγμής. Σε αγγίζω και μαγικά γίνονται όλα και διερωτάσαι τι έχει γίνει …

Μια αγκαλιά από μόνη της είναι ευεργετική όπως και ένα Θεραπευτικό Άγγιγμα Αγάπης.  Και αυτός που αγκαλιάζεται βιώνει ακριβώς τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες από αυτόν που αγκαλιάζει. Σαν να γίνεται δίκαιη μοιρασιά στο παιχνίδι. Δεν θα χάσεις, γιατί νικητής δεν υπάρχει. Και όσο το σκέφτομαι καλύτερα, δεν υπάρχει καν παιχνίδι. Όχι, δεν είναι παιχνίδι. Είναι ευκαιρία. Σε Θεραπεύω και συγχρόνως με Θεραπεύεις ….

Το άγγιγμα όμως μπορεί να γίνει ο κοινωνός σου, αυτό που θα βοηθήσει να μεταδώσεις ενσυναίσθηση, συμπόνια, παρηγοριά, ενθάρρυνση, υποστήριξη, φροντίδα, αγάπη.

Και δεν φτάνει μόνο να τα νιώθεις, χρειάζεται να επικοινωνείς και με το Θείο .

Γράφει...



Προκόπης Προκοπίου
Reiki Master Practitioner/Teacher
Ενεργειακός & Εναλλακτικός Θεραπευτής

http://www.siatsoucyprus.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου